Due to Hurricane Ophelia, our Customer Care team is closing early today. You can still email our team and will get back to you within the next two business days.  Thank you.
Neato-ondersteuning

Wij zijn hier om te helpen.

Back

Problemen met Wi-Fi oplossen: uit te voeren stappen bij problemen met het verbinden/koppelen van uw Neato Botvac D3/D5 Connected robot met de Neato-app

Nadat u de Neato-app hebt gedownload uit de Apple App Store of Google Play, opent u de app en volgt u de aangegeven instructies. U wordt gevraagd om het volgende te doen:

• Een account maken
  • Uw account verifiëren via e-mail
  • Uw robot toevoegen/verbinden

Voordat u begint, hebt u het volgende nodig:

• Uw eigen Wi-Fi-wachtwoord
  • Een volledig opgeladen robot

Bekijk de video over het maken van verbinding

Als u de stappen doorloopt en problemen ondervindt, raadpleegt u de volgende punten.

STAP 1:  Controleer de gegevens van uw Wi-Fi-router:

• Zorg ervoor dat uw draadloze router ofwel 2,4 GHz is of een dual-band router die is geconfigureerd om 2,4 GHz te ondersteunen.  De Neato Connected Series robots bieden momenteel geen ondersteuning voor 5 GHz.
  • Controleer of u over het juiste wachtwoord voor uw netwerk beschikt.  Als u probeert verbinding te maken met een verborgen netwerk, moet u ervoor zorgen dat u de juiste netwerknaam en SSID hebt en dat het netwerk 2,4 GHz is.  Let er ook op dat de SSID hoofdlettergevoelig is.
  • Zorg ervoor dat de firewall- en poortinstellingen van uw Wi-Fi-router uw Neato-robot toestaan verbinding te maken met de Neato-servers.
  • OPMERKING:  Neato biedt momenteel geen ondersteuning voor wachtwoordbeveiliging op Enterprise-niveau (WEP EAP).

STAP 2:

• Als u het koppelingsproces hebt doorlopen en dit niet succesvol was, moet u uw Neato Botvac D3/D5 Connected robotstofzuiger terugzetten in koppelingsmodus.  Hiertoe houdt u de rechterbumper en startknop 10 seconden lang ingedrukt.
  • De robot wordt uitgeschakeld.  Druk nogmaals op de startknop om de robot weer in te schakelen.  Zodra de robot weer is ingeschakeld, zou de INFOLED langzaam blauw moeten knipperen. De robot bevindt zich nu 60 minuten lang in de koppelingsmodus.
  • Probeer het koppelingsproces opnieuw te doorlopen.  Selecteer in de Neato-app de optie voor het verbinden van een robot en volg de stappen om uw robot en de Neato-app te koppelen.  De INFOLED verandert tijdens het koppelingsproces als volgt:

infoLED Tijdens koppelingsmodus toont de INFOLED het volgende specifieke gedrag totdat de robot is gekoppeld:

Kleur LED Betekenis
    Knippert langzaam blauw De robot bevindt zich in de koppelingsmodus.
    Knippert snel blauw De robot wordt gekoppeld met de Neato-app of een account.
    Brandt blauw De koppeling is geslaagd (wordt 5 seconden getoond).
    Brandt rood De koppeling is niet geslaagd (wordt 5 seconden getoond).
  • Let er ook op dat een deel van het koppelingsproces met de Neato-app het instellen van uw robot in uw Wi-Fi-netwerk is. Als u uw Wi-Fi-netwerk of -wachtwoord verandert, moet u uw robot opnieuw met de Neato-app koppelen.