Due to Hurricane Ophelia, our Customer Care team is closing early today. You can still email our team and will get back to you within the next two business days.  Thank you.
Neato-ondersteuning

Wij zijn hier om te helpen.

Back

Hoe kan ik zien of mijn Wi-Fi-router een dual-band (2,4 en 5 GHz) is en hoe kan ik de router configureren voor mijn Neato-robot?

Neato Botvac Connected robots ondersteunen alleen draadloze 2,4 GHz-netwerken.  Er wordt geen ondersteuning geboden voor 5 GHz.  U kunt als volgt controleren of uw draadloze router geschikt is voor uw Neato-robot.

Afhankelijk van het model Wi-Fi-router kunt u op verschillende manieren controleren of uw router dual-band is. De beste manier is het raadplegen van de website van de fabrikant. Bij sommige draadloze routers staat de aanduiding dual-band op de router zelf of op de verpakking waarin deze is geleverd.

U kunt echter ook naar de naam van uw Wi-Fi-netwerk (SSID) kijken. Uw Wi-Fi-router zendt mogelijk twee netwerken met verschillende namen uit om de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band aan te geven. Dit betekent waarschijnlijk dat u een dual-band router hebt. Elke router geeft de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band een andere naam, maar u kunt dit over het algemeen wel zien. Bij het 5 GHz-netwerk staat bijvoorbeeld 5, 5G of 5GHz in de naam. Het andere netwerk kan 2, 2.4G of 2.4GHz hebben in de naam. Als u uw Wi-Fi-netwerk bijvoorbeeld de naam “Thuis” hebt gegeven, ziet u mogelijk Thuis5 en Thuis2 in de lijst met beschikbare draadloze netwerken.

Het is ook mogelijk dat uw router een dual-band draadloze router is die momenteel is ingesteld op voor uitzending op slechts één band. Dit houdt in dat u maar één netwerknaam ziet. Als u maar één netwerknaam ziet, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat uw router geen dual-band is. Raadpleeg de handleiding bij de router of de ondersteuningssectie op de website van de fabrikant om het zeker te weten.

Als uw router een dual-band is, bevat de handleiding of website instructies voor het instellen van uitzending op zowel de 2,4 GHz-band als de 5 GHz-band.