Hoe kan ik zien of mijn Wi-Fi-router een dual-band (2,4 en 5 GHz) is en hoe kan ik de router configureren voor mijn Neato-robot?

Neato Botvac Connected robots ondersteunen alleen draadloze 2,4 GHz-netwerken.  Er wordt geen ondersteuning geboden voor 5 GHz.  U kunt als volgt controleren of uw draadloze router geschikt is voor uw Neato-robot.

Afhankelijk van het model Wi-Fi-router kunt u op verschillende manieren controleren of uw router dual-band is. De beste manier is het raadplegen van de website van de fabrikant. Bij sommige draadloze routers staat de aanduiding dual-band op de router zelf of op de verpakking waarin deze is geleverd.

U kunt echter ook naar de naam van uw Wi-Fi-netwerk (SSID) kijken. Uw Wi-Fi-router zendt mogelijk twee netwerken met verschillende namen uit om de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band aan te geven. Dit betekent waarschijnlijk dat u een dual-band router hebt. Elke router geeft de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band een andere naam, maar u kunt dit over het algemeen wel zien. Bij het 5 GHz-netwerk staat bijvoorbeeld 5, 5G of 5GHz in de naam. Het andere netwerk kan 2, 2.4G of 2.4GHz hebben in de naam. Als u uw Wi-Fi-netwerk bijvoorbeeld de naam “Thuis” hebt gegeven, ziet u mogelijk Thuis5 en Thuis2 in de lijst met beschikbare draadloze netwerken.

Het is ook mogelijk dat uw router een dual-band draadloze router is die momenteel is ingesteld op voor uitzending op slechts één band. Dit houdt in dat u maar één netwerknaam ziet. Als u maar één netwerknaam ziet, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat uw router geen dual-band is. Raadpleeg de handleiding bij de router of de ondersteuningssectie op de website van de fabrikant om het zeker te weten.

Als uw router een dual-band is, bevat de handleiding of website instructies voor het instellen van uitzending op zowel de 2,4 GHz-band als de 5 GHz-band.