Veelgestelde vragen over meerdere plattegronden met No-Go-lijnen en snelladen

Meerdere plattegronden met No-Go-lijnen

Waar zijn meerdere plattegronden voor bedoeld?

Met meerdere plattegronden kunt u met No-Go-lijnen op meerdere vloeren schoonmaken. Als uw huis meerdere verdiepingen heeft, kunt u een plattegrond opslaan en No-Go-lijnen voor elke verdieping toevoegen.

Hoe kan ik een extra plattegrond toevoegen?

1. Open het zijmenu door three_bars.png aan te raken.
  2. Tik op My Floor Plan.
  3. U ziet uw huidige plattegrond staan. Tik op de naam van uw huidige plattegrond.
  4. Tik op Add a New Floor Plan.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om een nieuwe plattegrond te maken.

Hoe kan ik No-Go-lijnen gebruiken met de extra plattegronden?

Als u met No-Go-lijnen wilt schoonmaken, moet u de Neato-app gebruiken om te starten en moet de robot vanaf een laadstation beginnen. Het laadstation moet op dezelfde locatie staan als waar u de plattegrond hebt gemaakt. Zo kan de robotstofzuiger automatisch de plattegrond herkennen waar deze zich nu bevindt. Voor de beste ervaring raden we u aan een extra laadstation voor elke verdieping aan te schaffen.

Hoeveel plattegronden met No-Go-lijnen kan ik opslaan?

Er kunnen maximaal 3 plattegronden worden opgeslagen.

Heb ik extra laadstations nodig voor extra plattegronden?

Voor de beste ervaring raden we u aan extra laadstations voor extra plattegronden aan te schaffen. Om met een plattegrond met No-Go-lijnen schoon te maken, moet het schoonmaken via de Neato-app worden gestart en moet de robot vanaf een laadstation beginnen. Het laadstation moet op dezelfde positie staan als waar de plattegrond is gemaakt. Het is dan ook handiger als u een extra laadstation voor elke verdieping hebt.

Wanneer ik een nieuwe plattegrond instel, krijg ik de foutmelding 'Duplicate floor plan'. Wat moet ik doen?

De robotstofzuiger bepaalt welke plattegrond het is op basis van het beginpunt. Dit bericht geeft aan dat het beginpunt te veel lijkt op een bestaande plattegrond. Probeer het laadstation naar een andere locatie in de kamer of een andere kamer te verplaatsen en start het proces voor een nieuwe plattegrond opnieuw.

Wanneer ik een nieuwe plattegrond instel, krijg ik de foutmelding 'Area Too Empty'. Wat moet ik doen?

Wanneer u begint met het maken van een plattegrond, moet de robot voldoende unieke kenmerken van het beginpunt zien om de ruimte te kunnen onderscheiden van andere ruimten in het huis.  Als de ruimte te leeg is (bijvoorbeeld geen wanden of grote meubels in de buurt), zal de robot niet goed kunnen identificeren waar deze zich bevindt en deze ruimte niet goed kunnen onthouden. U kunt dit probleem oplossen door het laadstation in een ruimte met een zijwand of andere grote meubels binnen een straal van ongeveer 3 meter te plaatsen.

Welke robots hebben de functie voor meerdere plattegronden?

De functie voor meerdere plattegronden is verkrijgbaar voor de Neato Botvac D7 Connected.

Moet ik iets doen om de functie voor meerdere plattegronden of voor snelladen op mijn robot te krijgen?

Om deze twee functies te krijgen, moet u beginnen met het bijwerken van de Neato-app. Vervolgens ontvangt u in de Neato-app een melding dat uw robot moet worden bijgewerkt. Voor het bijwerken van uw Neato-app gaat u naar de App Store (voor iOS) of Play Store (Android), zoekt u naar de Neato-app en ziet u dat er een update beschikbaar is voor app-versie 2.6. Zodra de nieuwe app is geïnstalleerd, opent u de app en krijgt u een melding dat er een update voor de robotsoftware beschikbaar is. Tik op die melding om met de update te beginnen. Als de installatie is voltooid, beschikt de robot over softwareversie 4.2. U kunt dit controleren door naar het gedeelte Robotinfo van de app te gaan.

Waarom zegt de app dat mijn robot niet wordt ondersteund nadat ik de robotsoftware heb bijgewerkt?

Waarschijnlijk hebt u de robotsoftware bijgewerkt zonder de Neato-app bij te werken naar de nieuwste versie. Voor het bijwerken van uw Neato-app gaat u naar de App Store (voor iOS) of Play Store (Android), zoekt u naar de Neato-app en ziet u dat er een update beschikbaar is voor app-versie 2.6. Zodra de app is geïnstalleerd, zou uw robot normaal moeten werken. Om te controleren of uw robot is bijgewerkt naar de nieuwste software (versie 4.2), gaat u naar het gedeelte Robotinfo van de app.

Snelladen

Wat is snelladen?

Snelladen kan de totale schoonmaaktijd voor een plattegrond verkorten. Voor huizen met een grote plattegrond heeft de robotstofzuiger mogelijk niet voldoende vermogen om zijn werk te doen en moet de robot tussentijds terug naar het laadstation om volledig te worden opgeladen. Daarna gaat de robot automatisch verder met zijn taak.

Met snelladen berekent de robot hoeveel vermogen nodig is voor de taak en laadt alleen die hoeveelheid. Als nog slechts 10% van de plattegrond moet worden schoongemaakt, laadt de robot alleen de hoeveelheid die nodig is om het laatste stuk schoon te maken. De robot zal niet volledig gaan opladen voor dit laatste stukje.

Hoe kan ik snelladen inschakelen?

Nadat u softwareversie 4.2 op uw Neato Botvac D7 Connected hebt gedownload, is snelladen ingeschakeld. Dit werkt alleen als u het schoonmaken begint met een opgeslagen plattegrond.  Als u geen plattegrond hebt opgeslagen, moet u er één maken via My Floor Plan, Get Started selecteren en de aanwijzingen volgen.

Staan er indicatoren op het scherm die aangeven dat snelladen is ingeschakeld?

Nee, er staan geen indicatoren op het scherm die aangeven dat snelladen is ingeschakeld.

Welke robots bieden snelladen?

Snelladen is beschikbaar op de Neato Botvac D7 Connected.