Wi-Fi Felsökning: Anslutning och parkoppling av Botvac D7 Connected till Neato Appen

Informationen i dessa artiklar kräver Neato Appen och en smart enhet. För att installera den senaste versionen av Neato Appen, besök din lämpliga marknadsplats för din enhet:

• IOS-enheter: Apples App Butik
  • Andriod-enheter: Google Play Butik

Innan du börjar behöver du:

• Ditt hem WiFi-namn (SSID)
  • Ditt hem WiFi-lösenord
  • Fulladdat robot

Starta appen och följ anvisningarna.
Du kommer att bli uppmanad att:

• Skapa ett konto
  • Verifiera ditt konto via e-post
  • Lägga till / ansluta din robot

Om du stöter på problem med anslutning eller parningen, hänvisar du till följande steg:

STEG 1: Kontrollera din WiFi-routers information:

• Se till att din trådlösa router stöder 2,4 GHz eller 5 GHz-banden.
  • Kontrollera att du har rätt WiFi-lösenord för ditt nätverk.
  • Om du ansluter till ett doldt nätverk, se till att du har rätt SSID och det är korrekt inmatat  SSID-information är känslig för stora bokstäver).
  • Vid anslutning till ett 2,4 GHz-nätverk krävs kanaler 1 till 11.
  • Vid anslutning till ett 5 GHz-nätverk krävs kanaler 36, 40, 44 och 48.

STEG 2: Överväg din fysiska placering för WiFi-routern:

• Routerplacering spelar roll. Var säker på att den är plaserad i ett centralt område och ger bästa möjliga signal med begränsad störning för alla dina anslutna enheter.
  • Undvik att placera din router bakom material som blockerar signalen. Material som glas, betong, tegel, stål eller någon typ av metall är känt för att vara problematisk.
  • Undvik att placera routern bredvid elektriska apparater eller apparater som avger RF-ljud. TV, trådlösa telefoner och mikrovågsugnar är bra exempel.
  • För enplanshus, överväga att placera routern så högt som möjligt i rummet. Detta hjälper till att sprida signalen i hela ditt hem.
  • För bostäder med två våningar kan det vara bättre att placera den högt upp mot taket på första våningen eller lågt på andra våningen.
  • För tre våningar hem, överväga att placera i mitten av andra våningen. Detta bör hjälpa till att sprida signalen jämnt på alla tre våningarna.
  • Om det är tillgängligt kan hem eller rum med kända mörka platser visa förbättring genom att införa ytterligare åtkomstpunkter, repeterare eller förlängare.

STEG 3: Anslut och para

• Om ditt första försök att para misslyckades, måste du placera roboten i anslutningsläge igen.
  • För att göra detta, tryck och håll "Höger Stötfångare" och "Startknappen" samtidigt i 10 sekunder.

• Låt roboten stängas av och tryck sedan på "Startknappen" en gång till för att slå på igen.
  • När den är på, blinkar WiFi-lysdioden långsamt "blå" vilket indikerar att roboten har gått i anslutningsläge.
  • Gå tillbaka till Neato-appen och upprepa anslutningsprocessen.
  • Välj LÄGG TILL EN NY ROBOT och följ de angivna stegen.

Under anslutningsprocessen kan WiFi-lysdioden uppvisa följande beteende tills roboten är parad:

LED-färg Vad det betyder
Långsam blinkande blå Robot är i anslutningsläge
Snabb blinkande blå Ansluter till Neato app / konto
Fast Blå Anslutningen framgångsrik (visas i 5 sekunder)
Fast Röd Anslutningen misslyckad (visas i 5 sekunder)

Obs! Att lägga till roboten i ditt WiFi-nätverk är en del av anslutningsprocessen. Om du ändrar ditt nätverks SSID eller lösenord måste du återansluta och upprepa hela proceduren.