Wi-Fi-felsökning – åtgärder att vidta om du har problem med att ansluta din robot Neato Botvac Connected

Om du har en Neato Botvac Connected och inte har haft framgång med att ansluta din robot, kan du prova följande:

STEG 1: Kontrollera Wi-Fi-routerns information:

• Se till att din trådlösa router är antingen 2,4 GHz-router eller dual-band som är konfigurerad för att stödja 2,4 GHz. Botvac Connected stöder inte 5 GHz-bandet. Se informationen här för att ta reda på hur man avgör om din router stöder 2,4 GHz-bandet.
  • Kontrollera att du har rätt lösenord för nätverket. Om du försöker ansluta till ett dolt nätverk, se till att du har rätt nätverksnamn (SSID) och att nätverket är 2,4 GHz. Kom ihåg att SSID-namnet är skiftlägeskänsligt.
  • Se till att inställningarna för brandvägg och port på din Wi-Fi-router låter din Neato robot ansluta till Neatos servrar.

STEG 2: Se till att din robot Wi-Fi-åtkomstpunkt är aktiverad:

• Starta om din robot
    1. Öppna dammbehållaren.
    2. För strömbrytaren uppåt för att stänga AV roboten.
    3. För strömbrytaren nedåt för att slå PÅ roboten.
  • Om ikonen i det övre hörnet på hemskärmen är: wifi_logo, då är roboten Wi-Fi-åtkomstpunkt aktiverad och du kan gå vidare till STEG 3.
  • Om det inte finns någon ikon i det övre vänstra hörnet på hemskärmen så är din robots Wi-Fi nätverk avstängt, gör följande för att koppla till det:
    1. Tryck VÄLJ under hemskärmen för att gå till huvudmenyn.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Wi-Fi.
    4. Aktivera Wi-Fi.
    5. Återgå till hemskärmen genom att trycka TILLBAKA-knappen två gånger
    6. Om ikonen i det övre vänstra hörnet på hemskärmen är wifi_logo, då är roboten Wi-Fi-åtkomstpunkt aktiverad och du kan gå vidare till STEG 3.
  • Om du ser denna ikon ✖ eller denna ikon signal_strength_icon i det övre vänstra hörnet på hemskärmen, gör följande:
    1. Återställ robotens Wi-Fi: Med den kvadratiska kanten av roboten mot dig, tryck mot högersidan på robotens stötfångare och tryck samtidigt med vänster hand på knappen RENGÖRING HUS. Håll in bägge två under ca 15 sekunder tills roboten startar om – robotens lysdioder och LCD-skärm kommer att stängas av och roboten kommer automatiskt att starta om.
      robot_facing_you
    2. Gör följande för att aktivera robotens Wi-Fi så att den blir inställt som en Wi-Fi-åtkomstpunkt:
      • På hemskärmen trycker du på knappen VÄLJ för att komma till huvudmenyn. Välj Inställningar och sedan Wi-Fi. Markera kryssrutan bredvid Wi-Fi.
        wifi_arrow_lcd_screen

• Tryck på TILLBAKA-knappen två gånger. Du bör se symbolen i det övre vänstra hörnet av hemskärmen.
          wifi_circled_screenshot

STEG 3: Använd Neato-appen för att ansluta roboten:

• Gå igenom processen Ansluta en robot med din Neato-app igen.

Connect_your_robot_app_screenshot

Om du fortfarande har problem klickar du på chattikonen för att få hjälp eller går till sidan Kontakta kundtjänst för fler alternativ.