Hur rengör jag borsten på Neato XV?

Rengör robotens borste ofta för att få bästa resultat. Det mesta håret och annat skräp hamnar i dammbehållaren men en del kan trassla in sig borsten.

Rengör borsten genom att följa dessa steg:

1. Vänd roboten upp och ner.
  2. Placera fingrarna under borstskyddet framför hjulen och dra försiktigt i skyddet till det lossnar. Ta bort borstskyddet.
  3. Lyft borsten uppåt och ta försiktigt ut den genom att låta änden där drivremmen sitter glida ut från drivremmen.
  4. Ta bort allt skräp från borsten. Torka av borstbladen och borstens axel med en lätt fuktad trasa för att få bort damm.
  5. Sätt tillbaka borsten i roboten genom att passa in änden med de orange kuggarna i drivremmen samtidigt som du roterar borsten när du för in den så att drivremmens kuggar passar in i kuggarna på den orange hättan på borstens ände. När drivremmen sitter på plats för du ned den andra änden av borsten i roboten.
  6. Sätt tillbaka borsthållaren och tryck så att den kommer på plats med ett klick.

För optimal prestanda bör du byta borste med jämna mellanrum eller när bladen eller borsthåren är skadade. Du kan köpa utbytesborstar hos något av våra partnerföretag här.