Wi-Fi-felsökning – åtgärder att vidta om du har problem med att ansluta/ sammankoppla din robot Neato Botvac D3 / D5 Connected med Neato-appen

När du har hämtat Neato-appen från Apple App Store eller Google Play, starta appen och följ anvisningarna. Du kommer att bli ombedd att:

• Skapa ett konto
  • Verifiera kontot via e-post
  • Lägga till / ansluta in din robot

Innan du börjar kommer du att behöva:

• Lösenord för ditt hem-Wi-Fi
  • Fulladdad robot

Se videon HUR MAN ANSLUTER

Om du går igenom stegen och har problem, se följande punkter.

STEG 1:  Kontrollera Wi-Fi-routerns information:

• Se till att din trådlösa router är antingen 2,4 GHz-router eller dual-band som är konfigurerad för att stödja 2,4 GHz. Neato dammsugarrobotar från Connected Series har för närvarande inte stöd för 5 GHz-bandet.
  • Kontrollera att du har rätt lösenord för nätverket. Om du försöker ansluta till ett dolt nätverk, se till att du har rätt nätverksnamn (SSID) och att nätverket är 2,4 GHz. Kom ihåg att SSID-namnet är skiftlägeskänsligt.
  • Se till att inställningarna för brandvägg och port på din Wi-Fi-router låter din Neato robot ansluta till Neatos servrar.
  • OBS: Neato har för närvarande inte stöd för lösenordsäkerhet på företagsnivå (WEP, EAP)

STEG 2:

• Om du gick igenom sammankopplingsprocessen och inte lyckades, måste du sätta din Neato Botvac D3 / D5 Connected robotdammsugare tillbaka i sammankopplingsläge. För att göra detta, tryck och håll in den högra stötfångaren och Start-knappen i
    10 sekunder.
  • Roboten kommer att stängas av. Tryck på Start-knappen en gång till för att starta roboten om igen. När roboten är påslagen, ska INFO-LED-lampan blinka långsamt blått och roboten är nu i sammankopplingsläge de följande 60 minuterna.
  • Försök gå igenom sammankopplingsprocessen igen. När du använder Neato-appen, välj ANSLUT EN ROBOT och följ stegen för att para ihop din robot med Neato-appen. INFO-LED-lampan ändras på följande sätt under sammankopplingsprocessen:

infoLED Under sammankopplingsläge uppför sig INFO-LED-lampan på följande specifika sätt innan roboten är sammankopplad:

LED-färgVad det betyder
    Långsamt blinkande blått ljus Roboten är i sammankopplingsläge
    Snabbt blinkande blått ljus Anslutning till Neato-app/konto
    Stadigt blått ljus Sammankopplingen lyckades (visas i 5 sekunder)
    Stadigt rött ljus Sammankopplingen misslyckades (visas i 5 sekunder)
  • Observera också att en del av sammankopplingsprocessen med din Neato-app är att lägga till din robotdammsugare på ditt Wi-Fi-nätverk. Om du byter Wi-Fi-nätverk eller lösenord, måste du sammankoppla din robot med Neato-appen på nytt igen.