Due to Hurricane Ophelia, our Customer Care team is closing early today. You can still email our team and will get back to you within the next two business days.  Thank you.
Neato Support

Vi finns här för att hjälpa dig.

Back

Hur får jag ut det mesta av batterierna i min Neato-robot?

Genom att följa några få enkla regler kan du hjälpa till att förlänga batteriernas livslängd. Hur du tar hand om batterierna – och hur mycket du använder dem – påverkar deras livslängd. Here are some tips to optimize your battery.

Låt din Neato stå på laddningsstationen när den inte används – skyddad från solljus och värme, och på en plan yta.    Se till att laddningsstationen står på en sval, torr plats, skyddad från starkt solljus och andra värmekällor som t.ex. värmefläktar. Låt laddningsstationen stå på en jämn, hård yta. På tjocka mattor kan laddningsstationen luta då får robotdammsugaren inte ordentlig kontakt med laddningsstationen.

Förvara Neato avstängd eller med batterierna frånkopplade.  Om du ska resa bort och inte använda robotdammsugaren under en längre tid ska du ladda batterierna helt och sedan ta ut dem för långtidsförvaring (se Hur kopplar jag ur batterierna i Neato för långtidsförvaring).

När du ska använda din Neato igen återansluter du och laddar dem helt. Se instructions to replace Neato's batteries för instruktioner om hur man återansluter batterierna.

Ladda batterierna så snart som möjligt efter att de har laddats ur.    Om robotdammsugarens batterinivå är låg och LED-lampan lyser eller blinkar gult ska du ladda batterierna så snart som möjligt.

Håll borstarna på Neato rena.  Om borstarna är fulla av hår och annat skräp får din Neato jobba hårt för att de ska rotera och det drar mer batterikraft än vanligt. Se till att rengöra borsten regelbundet.

Om du har problem med laddningen, drifttiderna eller annat som har att göra med batterierna hänvisar vi till denna artikel för omkalibrering av batterierna.

Om du har kalibrerat om batterierna och fortfarande har problem med drifttiden kan du köpa nya batterier här.