Due to Hurricane Ophelia, our Customer Care team is closing early today. You can still email our team and will get back to you within the next two business days.  Thank you.
Neato Support

Vi finns här för att hjälpa dig.

Back

Hur tar jag reda på om min Wi-Fi-router är dual-band (2,4 och 5 GHz) och konfigurera den att fungera med min Neato-robot?

Neato Botvac Connected stöder endast 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk. Den stöder inte det trådlösa 5 GHz-bandet. Följande hjälper dig att se till att din trådlösa router fungerar med din Neato-robot.

Beroende på vilken modell av Wi-Fi-router du har finns det ett par olika sätt att veta om din router är dual-band. Det bästa sättet är att leta upp routermodellen på tillverkarens webbplats. En del trådlösa routrar har t.o.m. dual band tryckt på själva routern eller förpackningen den kom i.

Ett annat sätt att veta, utan att leta upp den trådlösa routerns modellbeteckning, är att titta på ditt Wi-Fi-nätverks namn (SSID). Wi-Fi-routern kan sända ut två olika nätverk, med olika namn för att indikera 2,4 GHz- och 5 GHz-banden. Detta är ett gott tecken på att du har en dual band-router. Varje router kommer att namnge 2,4 GHz och 5 GHz-banden på olika sätt, men du kan vanligtvis veta bara genom att titta på dem. Till exempel kan 5 GHz-nätverket ha 5, 5G, eller 5 GHz som en del av sitt namn. Det andra nätverket kan ha 2, 2.4G eller 2,4 GHz som en del av sitt namn. Så om du har namngett ditt Wi-Fi-nätverk “Hem”, kan du se Hem5 och Hem2 i listan över tillgängliga trådlösa nätverk.

Det är också möjligt att din trådlösa router är dual-band som för närvarande är inställd på att sända endast på ett band, vilket innebär att du bara kommer att se ett nätverksnamn. Att se ett enda nätverksnamn behöver inte betyda att din router inte är dual-band. Du måste kontrollera routerns handbok eller supporten på deras hemsida för att vara säker.

Om din router är dual-band, kommer handboken eller webbplatsen att ha instruktioner för hur man ställer in den att sända på både 2,4 och 5 GHz-banden.