Flervåningskartor med Gränslinjer och Snabbökning FAQ

Flervåningskartor med Gränslinjer

Vad är syftet med flervåningskartor?

Flervåningskartor låter dig städa med Gränslinjer på mer än en våning. Om du har ett hus med flera våningar så kommer du att kunna lagra en våningskarta och lägga till Gränslinjer för varje våning.

Hur lägger jag till en extra våningskarta?

1. Öppna sidomenyn genom att röra vid three_bars.png
  2. Knacka på My Floor Plan
  3. Du kommer att se en lista med din nuvarande våningskarta. Knacka på din nuvarande våningskartas namn.
  4. Rör vid lägg till en ny våningskarta
  5. instruktionerna på skärmen för att skapa en ny våningskarta.

Hur använder jag Gränslinjer med de ytterligare våningskartorna?

För att rengöra med avgränsningslinjer så rengöringen måste påbörjas från Neato-appen och roboten måste startas från laddningsbasen. Laddningsbasen måste stå kvar på den ursprungliga platsen där våningskartan skapades. På detta sätt kommer robotdammsugaren automatiskt att förstå vilken våningskarta den befinner sig i. För bästa upplevelse rekommenderar vi starkt att du köper en extra laddningsbas för varje våning.

Hur många våningskartor med Gränslinjer kan jag spara?

Högst 3 våningskartor kan sparas.

Behöver jag flera laddningsbaser för ytterligare våningskartor?

För bästa upplevelse rekommenderar vi extra laddningsbaser för ytterligare våningskartor. För att börja rengöra med Gränslinjer måste rengöringen påbörjas från Neato-appen och roboten måste startas från en laddningsbas. Laddningsbasen måste stå kvar på den ursprungliga platsen där våningskartan skapades. Därför skulle det vara med bekvämligt att ha extra laddningsbaser för varje ytterligare våning.

När jag installerar en ny planlösning får jag ett felmeddelande som säger “Identisk våningskarta”. Vad ska jag göra?

Robotdammsugaren förstår vilken våningskarta den befinner sig i baserat på var den startar. Det här meddelandet visar att startplatsen är för lik en befintlig våningskarta som du har sparat. Försök att flytta laddningsbasen till en annan punkt i rummet eller i ett annat rum och börja om processen för att skapa en ny våningskarta.

När jag skapar en ny våningskarta så får jag ett felmeddelande som säger “Området för tomt”. Vad ska jag göra?

När du börjar att skapa en våningskarta så behöver roboten se tillräckligt många unika egenskaper hos startområdet för att kunna skilja det från andra delar av hemmet.  Om området är för tomt - till exempel utan närliggande väggar eller stora möbler - så kommer roboten att ha svårt att identifiera var den är och komma ihåg detta område. Lös problemet genom att placera laddningsbasen i ett område där det finns en sidovägg eller andra stora möbler inom en 3-meters radie runt laddningsbasen.

Vilka robotar erbjuder funktionen med flera våningskartor?

Funktionen med flera våningskartor är tillgänglig i Neato Botvac D7 Connected.

Behöver jag göra någonting för att få funktionerna för flervåningskartor eller snabbladdning på min robot?

För att få dessa två funktioner börjar du med att uppdatera Neato-appen. Därefter få du en avisering i Neato-appen om att din robot behöver uppdateras. För att uppdatera Neato-appen, gå till App Store (för iOS) eller Play Store (Android), sök efter Neato-appen och du hittar en tillgänglig uppdatering till appversion 2.6. När den nya appen är installerad, öppna appen och du får en avisering om en tillgänglig uppdatering av robotens programvara. Tryck på aviseringen för att påbörja uppdateringen. När installationen är klar kommer robotens programvaruversion att vara 4.2. Du kan kontrollera detta i avsnittet Robotinformation i appen.

Varför säger appen att min robot ”Stöds ej” efter att jag har uppdaterat robotens programvara?

Du har sannolikt uppdaterat robotens programvara utan att uppdatera Neato-appen till den senaste versionen. För att uppdatera Neato-appen, gå till App Store (för iOS) eller Play Store (Android), sök efter Neato-appen och du hittar en tillgänglig uppdatering till appversion 2.6. Din robot bör fungera normalt så fort appen är installerad. Bekräfta att din robot är uppdaterad till den senaste programvaruversionen (version 4.2) genom att besöka avsnittet Robotinformation i appen.

Snabbökning

Vad är Snabbökning?

Snabbökning kan minska den totala städningstiden för en våningskarta. För bostäder med stor våningskarta kan robotdammsugaren komma att inte ha tillräckligt med ström för att slutföra rengöringen och måste då gå tillbaka till basen för att få full laddning, innan den automatiskt återupptar jobbet.

Med Snabbökning beräknar roboten hur mycket den behöver för att slutföra jobbet och laddar bara den mängden. Om endast 10% av våningskartan behöver rengöras så vet roboten att den bara behöver ladda tillräckligt för att rengöra det här sista området, istället för att ta sig tid för att slutföra en full laddning innan den avslutar detta lilla område.

Hur slår jag på Snabbökning?

Snabbökning kommer att vara igång när du har laddat ner mjukvaruversion 4.2 till din Neato Botvac D7 Connected. För att få det att fungera måste du starta en rengöring med en sparad våningskarta.  Om du inte har sparat en våningskarta, skapa en genom att gå till My Floor Plan, välja Komma Igång, och följa instruktionerna.

Finns det några indikatorer på skärmen som visar att Snabbökning är påslaget?

Nej, det finns inga indikatorer på skärmen som visar att Snabbökning är påslagen.

Vilka robotar erbjuder Snabbökning?

Funktionen med flera våningskartor är tillgänglig på

• Neato Botvac D7 Connected
  • Neato Botvac D6 Connected
  • Neato Botvac D5 Connected
  • Neato Botvac D4 Connected
  • Neato Botvac D3 Connected